Juventus wint van kampioen Inter en doet nog mee om CL-ticket

15 mei 2021, 20:24

Juventus heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om een ticket voor de Champions League. In Turijn werd kampioen Internazionale in een enerverend duel met in totaal drie penalty's en twee rode kaarten met 3-2 verslagen.

Halverwege de eerste helft nam Juventus de leiding via Cristiano Ronaldo, die zijn strafschop gekeerd zag worden, maar in tweede instantie wel raak schoot. Romelu Lukaku maakte in de 35e minuut gelijk door wel in één keer raak te schieten vanaf elf meter.

Juan Cuadrado zette Juve opnieuw op voorsprong door in de blessuretijd van de eerste helft een afvallende bal vanaf de rand van het zestienmetergebied hard binnen te schieten. Voor Cuadrado was het pas zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Giorgio Chiellini leek Juventus in de 83e minuut met een eigen doelpunt een pijnlijke avond te bezorgen, maar Cuadrado benutte vlak voor tijd nog een penalty. Ronaldo was toen al gewisseld voor Álvaro Morata.

Zowel Juventus als Inter kreeg een rode kaart. Rodrigo Bentancur kreeg al in de 55e minuut zijn tweede gele kaart namens Juve, in de slotfase moest Inter met tien man verder na de tweede gele prent voor Marcelo Brozovic.

Juventus, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd meedeed, klom naar de vierde plaats en heeft nu 2 punten meer dan Napoli. De ploeg uit Napels wacht zondag de u