FC Barcelona pakt tegen Kiev eerste punten in Champions League

20 okt 2021, 20:45

FC Barcelona doet weer mee in de Champions League. Het elftal van trainer Ronald Koeman won woensdag met klein verschil van Dinamo Kiev: 1-0. Het waren voor Barcelona, dat de eerste twee duels verloor, de eerste punten in groep E. Kiev is nu laatste met 1 punt.

De Nederlanders Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong hadden allemaal een basisplaats bij Barcelona. Luuk de Jong startte voorin centraal, Depay kwam vanaf links en oud-Ajacied Sergiño Dest vanaf rechts. Dest kreeg al in de 2e minuut een goede kans, maar hij kopte de bal over.

Barcelona drong Kiev terug en ook Luuk de Jong kreeg kansen. In de 19e minuut had de oud-PSV'er de score met zijn hoofd moeten openen, maar hij trof net als Dest geen doel. Een paar minuten later redde Kiev-doelman Heorhiy Buschan goed op een schot van Luuk de Jong.

Kiev had steeds meer hoop de rust te halen zonder tegentreffer, maar dat lukte niet. Verdediger Gerard Piqué volleyde de bal in de 36e minuut, op aangeven van Jordi Alba, raak: 1-0.

Luuk de Jong werd in de rust gewisseld voor Ansu Fati, die in de 55e minuut de geheel vrijstaande Sergio Busquets oversloeg en tevergeefs voor eigen succes ging. Barcelona bleef beter, maar treffers vielen niet meer. Koeman haalde Depay in de 75e minuut naar de kant voor Sergio Agüero. Frenkie de Jong kreeg in de slotfase een gele kaart. Benfica (4 punten) en Bayern München (6 punten) zitten in dezelfde groep en nemen het later op woensdag tegen elkaar op.